Vi er Eyrun og Andreas, kjærestepar og samboere i Fiskum i Buskerud.
Vi har to nydelige barn, tvillingene Runa og Birk, som er 2 år gamle.

Vi har etter hvert forstått at vi hadde null kunnskaper fra tidligere om kjærlig kommunikasjon.
Vi begge kommer fra turbulente familier med skilsmisse, så vår bakgrunn var ikke akkurat optimal for å lykkes i eget parforhold siden ingen av oss egentlig visste hva som skulle til for å skape et langvarig lykkelig forhold med en partner.
Vårt store ego og stahet har skapt mange konflikter og misforståelser.

 

I dag ser vi at vi ofte har kjempet mot hverandre, i stedet for å la kjærligheten styre oss. Hvis man ser på det med galgenhumor, er det jo egentlig tragi-komisk!

 

Vi har hatt mange fartsdumper i forholdet vårt som vi har klart å jobbe oss ut av etter hvert. Men så har de dukket opp igjen som ugress i rosebedet.
Vi har kranglet, diskutert og ikke kommet til enighet. Når det har vært som verst, har min verden falt i grus og jeg har hatt lite håp om framtiden.
Det har ført til at jeg stenger meg inne og han kommer ikke gjennom med sin kommunikasjon.
Han kan si: ”Herregud, dette er ingenting mot min ex”. eller:
”Dette klarer vi, Snuppa mi” med et lurt smil om munnen.Vi har hatt mange kjempeharmoniske stunder sammen.

bilde-1

Men plutselig kan han endre humør og bli skikkelig sur.
Jeg skjønner ofte ingenting.
Han svarer meg ikke, han ser på meg med strenge øyne, han er ikke interessert i meg, han rømmer inn i sitt eget indre og stenger meg ute.
Dette fører til at jeg blir redd, og når jeg blir redd, reagerer jeg med sinne og går i forsvar.

 

Jeg har nå lært at en viktig grunn til dette skyldes noe som i psykologien blir kalt for speiling transference/overføring. Min redsel når dette skjer, kommer av at mine u helbredede sår fra barndommen kommer til overflaten. Min mor var ofte langsint, og hun straffet meg med husarrest og høy stemme hvis jeg ikke gjorde som hun ville. På samme måte reagerer Andreas negativt på meg når det trigges ut negative minner fra hans barndom.

 

Sjamanistiske familieoppstillinger

Familiekonstellasjoner, eller familieoppstillinger er en form for gruppeterapi som tar utgangspunkt i dynamikken blant familiemedlemmer.
Terapiformen kan brukes i en rekke situasjoner: Familie, parforhold, foreldre/barn, jobb, kolleger, husdyr osv.
I løpet av oppstillingen brukes forskjellige healing teknikker for å harmonisere vanskelige situasjoner/relasjoner.
Vi har hatt en rekke sjamanistiske familieoppstillinger som har vært til god hjelp. Den beste helbredelsen kom etter at Andreas stilte opp sin egen familie. Hans forhold til sin far ble harmonisert.
Etter denne konstellasjonen har vi hatt det helt annerledes. Jeg var ikke tilstede på selve oppstillingen til mannen min, men parforholdet vårt er blitt helt annerledes etterpå.
I etterkant skjønte vi begge at når han reagerte negativt på meg var det ikke relatert til meg, men til gamle sår fra hans oppvekst i relasjon til hans egen far.

Etter denne oppstillingen har vi hatt det mye bedre, det er mye humor og latter over hvor mye trøbbel vi lager for oss selv. Fartsdumpene lager vi kun selv.
Vi er blitt veldig stolt over veien vi har gått og hvordan vi har taklet dette på en god måte. Kommunikasjonen vår er bedre, vi blir begge hørt og forstått av den andre.
Vår løsning var å finne sammen igjen. Vi fant ut at kjærligheten var så viktig.
Noe annet var ikke aktuelt for oss.

playmo

Dette er et fantastisk bra verktøy og kjempespennende å jobbe med. Jeg har tatt en 3-års deltidsutdannelse i Phoenix Creative Life Coaching og har hatt ansvar for mange egne oppstillinger.
Utrolig mange får god hjelp av disse konstellasjonene. Enten for å klare å ta imot kjærlighet eller gi slipp på negative preginger.

 

På min klinikk på Fiskum tilbyr jeg bl.a. denne terapiformen. Ta gjerne kontakt med meg om du ønsker mer informasjon.

 

 

Min neste blogg vil handle om Coaching, parterapi og tilgivelse 🙂 

Share This